Rock-gitár

Sziasztok! Ezen az oldalon a gitárokról olvashattok! Érdemes végignézni a menüpontokat!!Nem bánjátok meg!!!


Gitártorta

GITÁRTORTA

 

Hozzávalók:

 

Fehér piskóta:

7 db tojás

7 evőkanál kristálycukor

7 evőkanál liszt

Barna piskóta:

7 db tojás

7 evőkanál kristálycukor

7 evőkanál liszt

Kevés Holland kakaópor

+ 1 készen vásárolt piskótatekercs a gitár nyakának

Krém:

4 dl tej

40 dkg kristálycukor

4 db tojás

1 csomag csokoládés pudingpor

2 csomag Rama margarin (50 dkg)

 

Ízesítés: Holland kakaópor, csokoládéaroma, pici rum.

Bevonás: 60 dkg marcipán massza, 25 dkg aranybarna színű fondant

Díszítés: Kötöző szalag a húroknak, aranyszínű gyöngypor, cukorgyöngyök, ételszínezékek.

 

 

Elkészítés:

7 tojásfehérjét 7 evőkanál kristálycukorral felverünk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint 7 evőkanál lisztet. Piskótát sütünk. Ezt még egyszer megismételjük, de a következő piskótába kakaóport tegyünk, hogy barna legyen. Kihűtjük.

 

Elkészítjük a csokoládékrémet az alábbiak szerint: 4 dl tejet felforralunk 40 dkg kristálycukorral. 4 tojás sárgáját elkeverünk 1 csomag csokoládé ízű pudingporral és egy kevés langyos tejjel. Amikor a cukros tej felforrt a kettőt összevegyítjük és felfőzzük. Kiöntjük egy tálcára és hagyjuk kihűlni. 2 csomag Rámát (50 dkg) habosra kikeverünk, majd apránként hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot. Ízesítjük holland kakaóporral, pici rummal. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

 

Mivel nem volt gitárformám, így interneten kerestem a barátom gitárjáról egy fotót és azt kinyomtattam, ollóval körbevágtam. A piskótákat először félbe vágtam, aztán ezt a sablont a piskótára helyeztem és késsel szépen kivágtam. Mindkét piskótánál megismételtem. A gitár nyakára már nem maradt elegendő piskótám így kipótoltam egy készen vásárolt piskótatekercsből.

 

Torta összeállítása:

Barna piskóta, erre krém, majd fehér piskóta, krém, ismét fehér piskóta, krém, végül barna piskóta. A gitár nyakát ugyanígy rakjuk össze, de egyelőre még nem rakjuk hozzá a törzshöz, mert nem fér be a hűtőbe. Kívülről is bekenjük vékonyan krémmel, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Közben kb. 45 dkg marcipánt beszínezünk barnára és porcukorral beszórt deszkán kinyújtjuk hosszúkás alakra kb. 1,3 cm vastagra. Ezzel körbe beborítjuk a gitár törzsét. A feleslegeket levágjuk, és újra összegyúrjuk a marcipánt és kinyújtjuk, majd beborítjuk a gitár nyakát is. Kinyújtjuk az aranybarna színű fondant és rátesszük a gitár tetejére. 15 dkg marcipánt beszínezünk különböző színekre, például fekete, szürke. Elkészítjük a különböző apróbb kiegészítőket, díszítőelemeket. Feltesszük a tortára, úgy, hogy pici vízzel rögzítjük őket. Végül a gitár nyakát hozzáillesztjük egy kis krémmel a törzséhez. A kötöző zsinórokból rátesszük a húrokat. A gitár törzsét aranyszínű gyöngyporral lekenjük, hogy csillogjon.

 

Megjegyzés:

Az aranybarna fondant és az aranyszínű gyöngyport a desszertmesternél lehet beszerezni.

 

 


 






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 281
Tegnapi: 119
Heti: 482
Havi: 2 593
Össz.: 796 005

Látogatottság növelés
Oldal: gitár alakú ételek receptjei
Rock-gitár - © 2008 - 2024 - rock-gitar.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »